onsdag 30 januari 2013

Så här blev den....

Sonen fyller 25 år i dag och jag är på väg på kalas ikväll. Presenten fick han redan i söndags på sin systers kalas. Han brukar inte ha kalas, därför blev det så här. Men han ändrade sig och bjuder nu på kaffe och tårta.
Den är i samma stil som dom andra jag virkat, så inget nytt där.


 
                        Den är inte jättestor, men räcker bra till när man sitter/ligger i soffan framför Tv:n.

tisdag 22 januari 2013

Födelsedagspresent & loppisfynd.

Tack för alla kommentarer på förra inlägget, det var jätteintressant att se att "plusska" är ett ganska vanligt ord, trots allt.Och att alla uppfattar det som en liten börs/ portmonnä/ sminkväska.
Min äldsta son fyller 25, nästa vecka. Han skall få en lite större filt i ull. Många av garnerna har jag färgat själv. Men jag har blandat in en hel del restgarner. Det känns jätteskönt när man kan göra något fint att ge bort av det som ligger och "skräpar" här hemma. Känns bra både för miljön och plånboken.
Här ser ni min ständiga följeslagare i livet nuförtiden. Ser ni även mitt senaste fynd från Emmaus möbelreturen.En sammetsgrön fåtölj, den är ännu finare i verkligheten. Färgen kommer inte riktigt till sin rätt här,tyvärr.
Han vill så desperat vara nära så han ligger t.o.m på fotpallen, bara han får vara nära.
 
                                           Förstår ni om man blir "kär" i denna kille!!!!

torsdag 17 januari 2013

Plusska-vad är det....

Det är flera som har frågat, vad en plusska är!? Jag har inte en aning var ordet kommer ifrån. Det har alltid funnit där i mitt liv så länge jag kan minnas.
Detta är en "plusska". Jag vet inte vad jag skall kalla denna tingest annars.  Man kan ha smink i den eller andra bra och ha grejer . Den kan variera i storlek och form, men den är inte alltför stor, för då är det ingen plusska längre. Så produktionen av dessa är i full gång och återkommer senare med bilder.

onsdag 9 januari 2013

Frestelser av alla slag.

I höstas beställde jag en bunt med tyger som skall bli plusskor till försäljning i sommar. Först hade jag tänkt sy kuddar till glasverandan i cafet.
Men jag tycker nu att dom är alldeles för gulliga i färg och mönster.
Sen är det synd om dom skulle skina ur när dom ligger där. Jag får rätt mycket sol in på verandan.
Inne i cafet har jag inte riktigt den stilen att dom skulle passa där heller, synd.
Skulle jag ha ett cafe i stil med Leila bakar, om ni har sett hennes program så skulle det passa perfekt, men jag bara måste ha tygerna i alla fall. Så nu får det bli plusskor i stället och penaler och dylikt smått och gott.
                                                        VISST ÄR DOM FINA!