lördag 1 maj 2010

Cafepremiär

Äntligen 1 maj. Jag har haft sååå mycket att göra sen jag sist bloggade 1 mars. Det har varit många förberedelser innan vi kunde öppna idag. I gårdsbutiken hade jag en del snickerijobb kvar från i fjol.Man inser att man aldrig hinner med allt som man har planerat. Så jag har delat upp jobbet på två år. I år blev det fönsterväggen till mitt arbetsrum i gårdsbutiken som skulle göras. Den blev bra, men jag är inte helnöjd, jag hade hoppats på att få tag på andra gamla fönster med fler spröjs.Men hittar jag andra fönster i framtiden så kan jag väl byta ut dom helt enkelt, tills jag blir nöjd. Det var inte så svårt att få dit dom, som tur är.Sedan fixade jag en annan mellanvägg och dörrar till ett "skåp"( Ivarhyllor) så att jag kan dölja alla mina snickarprylar. Så det är riktigt städat och snyggt där nu. Och då kommer arbetslusten, det skall vara trevlig omgivning för att det skall vara roligt att jobba.Här två jättefina fönster ihopsatta och så har jag satt dom liggande på bänken. Det blev jättefint, tycker jag, ger en känsla av en mellanvägg. Jag är "lite"förtjust i gamla fönster, dom har en mysig känsla över sig som jag bara tycker sååå mycket om. Alla har vi våra "laster":)


Mimi, min dotter, och jag tömde butiken i stan i fredags 30.4 och vi jobbade hårt för att ställa allt i ordning, men fick ge upp när klockan närmade sig midnatt. Fötterna värkte och jag kunde knappt gå till slut. Så det var bara att ställa klockan på ringning tidigt nästa morgon och fortsätta.

Sen snön försvann har jag inte gjort något annat än fixat o "pulat" för att få allt på rätt ställe och sen vill man förbättra från tidigare år också. Den här vintern hände dessutom att avstängningen av vattnet inte fungerade som det skulle, utan läckte. Så det blev att byta toalettstol. Jag har grundvärmen på inne i cafet, men toalettstolen finns i ett gammalt utedass, som jag gjorde om, och där finns ingen värme. Så det är tur att Emmaus byggreturen finns så att man lätt kan hitta det man behöver för en billig peng. Det är min favoritbutik !!! Jag köpte alla mina spröjsade gamla fönster där som jag har satt i gårdsbutiken o i cafet o som skall bli i växthuset.

Så nu är det skönt att sitta på verandan även när det blåser o det gör det jämt nuförtiden.Nya kuddar blev det också.

Jag var över till Norrtälje och köpte pelargoner, en hel del, men jag kunde ha köpt fler. För det är så fint med denna blomma i fönstrena, tycker jag.Lite sommarblommor som penseer har jag planterat ut redan, dom tål ju lite frost. Och man vill ju ha lite färg redan nu. Nästa år skall jag fröså det mesta som jag vill ha i mina krukor runt cafeet o gårdsbutiken. Då har jag växthuset till hjälp, hoppas jag.

Här ser ni lite av färgerna, men när krassen börjar blomma blir det jättefint. Sen vill jag nog åka över till Norrtälje igen när Tagetes finns att få tag på, det brukar jag ha en hel del av, rådjuren tycker inte om dom.Det har varit en tuff period, men nu är vi på gång och det är sååå roligt. I maj har vi öppet lö-sö 12-17 så det är lite av en mjukstart. Från juni- aug har vi alla dagar i veckan öppet mellan 11-19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar