måndag 19 juli 2010

Blomstertid
Lite bilder från årets blomskörd eller vad man skall kalla det. Dom har i allafall börjat ta sig riktigt i denna hetta. Hmmm... tidigare klagade man på den långa kalla vintern. Jag skall inte klaga på den långa varma sommaren, hmmm... men blommorna, ja mår dom bra av denna hetta eller är det bara jag som inte klarar av den. Ja så här ser dom ut just nu....men det är nog någon vecka sedan jag tog dessa bilder för när jag tittar på blommorna, det gör jag varje kväll, så ser dom mycket större ut. Sen som vanligt med mina inlägg.... Här är en blomma som jag odlade i en gammal gryta som jag tidigare färgade garner i, men började läcka. Varje dag när jag öppnar gårdsbutiken så står jag en stund o beundrar den. den är så vacker tycker jag och stor. Den står på ett gammalt symaskinsunderrede precis vid ingången till butiken som ett litet smycke.Här är en annan blomma vid gårdsbutiken som jag bara måste ha varenda sommar, för den är sååå vacker. Rosa,den har vackrare färger i verkligheten och den blir alltid så stor och fin. Man blir glad när man tittar på den.Pelargonen i hinken är från ifjol o den var jätteskruttig efter en vinter i garaget. Jag har förmågan att glömma ge dom vatten ibland o titta till dom, tiden går så fort hela tiden :) Så när jag planterade om den i våras, hade jag inte så stora förhoppningar om att det skulle bli något med den. Men den har blivit jättestor och idag har den ännu mer blommor och är ännu större än på bilden och den får endast vatten regelbundet varje dag. Då blir man glad.
I år har jag gjort en liten förändring på parkeringen till cafeet. En orange cykel med tagetes i cykelkorgen som matchar i färg. Det tyckte jag blev riktigt bra, bara rådjuren låter bli mina blommor. På "bryggan" vid parkeringen växte min krasse sig så stor och fin, sen helt plötsligt var den helt renrakad från alla blad. Då blir man ledsen, jag hann inte ta en bild innan dom försvann. Tur att dom inte gillar tagetes, dom får i alla fall vara i fred.

1 kommentar:

  1. Hej Lotta!

    så kul att hitta in till dig. Jag har rekommenderat rätt många mc-människor att åka till dig när de har varit här, även andra. Hoppas att de har hittat fram:D. Har du öppet alla dagar i veckan och hur länge, bara så jag vet att jag inte lurar dit folk i onödan.
    mvh Karin

    SvaraRadera