lördag 8 oktober 2011

Stick & Virk-kurs.

Här skall ni få se mina duktiga adepter i stickning. Dom är vetgiriga och vill verkligen lära sig allt, det är knappt så tiden räcker till :) Men det är bara roligt tycker jag med människor som vill lära sig.

Jag drar en Medis-kurs i stickning och virkning och vi sitter i gårdsbutiken. Jag tror att alla i gruppen inklusive mig längtar till nästa onsdag och nästa onsdag..... Det är en bra stämning i gänget, glada "damer" hela bunten. Sedan brukar jag baka något gott till kaffet, för den som är sugen.


Nu har vi haft fyra träffar och lärt oss allt från uppläggning till hur man stickar en tröja utan mönster enbart utifrån en provlapp och en egen skiss. Nästa gång skall vi gå igenom virkning.Tyvärr är det bara sju tillfällen, visserligen tre lektioner per gång, men ändå alldeles för kort tid. Jag märker att det finns hur mycket som hellst att lära ut och då tycker jag att jag har tagit upp mer än vad som var tänkt från början. Men här har deltagarna själva fått komma med önskemål om vad som skall tas upp på kursen och det tycker jag är viktigt.


Här har ni fått se nästan alla tio deltagarna flitigt stickande, antingen på sockor eller en baby/vuxentröja eller halsduk. Alla har haft ett mål som dom vill lära sig och det är roligt. Jag hoppas att jag lyckats visa att inget är omöjligt om man bara vill.

1 kommentar:

  1. Hej Lotta
    Det syns ju hur trevligt vi har det :)
    Jag pratade om att jag ville virka en dekorationsblomma till min mössa vid nästa tillfälle. Jag har hittat ett mönster som onekligen låter lätt och som jag därmed vågar pröva mig på. Tänkte om du ville kolla in länken så du förstår målet. Hittas här:http://elsasdesign.blogspot.com/2008/05/blomma-la-frken-elsa.html

    Syns nästa vecka// Ingrid (hon långa gravida)

    SvaraRadera