måndag 13 augusti 2012

Detta har hänt....

Denna sommar gick fortare än man kunnat ana. I morgon börjar jag jobba i skolan igen. Då får man lite rutin på tillvaron igen och förhoppning om att få saker och ting gjorda. Vi har haft jättemycket besökare i cafet och gårdsbutiken. Och vi har öppet 11-19 alla dagar fram t.o.m 2.9, om det fortfarande är någon som inte hunnit ut och hälsat på.
Jag har varit på loppis och fyndade denna tavla av en sjöman, som jag sen sydde om till en väska.
Min äldsta son har jobbat hos mig i sommar, det har varit riktigt trevligt. Här poserar han i en av dom nya herrmodellerna av linkläder. Den blev såld direkt.
Det här är den andra modellen.Den gillar jag bäst. Nu skall jag bara bestämma mig vilka färger jag vill ha den i.
I växthuset ser det ut som en djungel just nu. Här har krassen vuxit ner på golvet, den är alltid så fin i början, men sen börjar bladen gulna och blir så ful, VARFÖR? Är det någon som vet, jag ser till att den får lagom med vatten och lite gödsel.
I år kom mina ranunklar riktigt fint, som jag drivit upp. Dom har vissnat för länge sen och jag har tagit vara på rötterna, så skall vi se om det blir något nästa år igen. Jag har redan tagit vara på frön från krasse och ringblommor. Fröna från svartöga vet jag inte riktigt när jag skall plocka, någon som vet?
Jag sådde en del solrosfrön och det blev riktigt stora fina plantor i år, trots den sena våren/sommaren. Så jag har en hel del stora krukor i år uppe vid gårdsbutiken/huset. Det här är en tidig bild, i dag har krukan en hel del solrosor och ringblommor, krasse, malva och en blomma som jag aldrig har drivit upp förut, men var riktigt fin.Den har också frön som jag vill ta vara på, men jag vet inte riktigt när jag skall göra det.
Så här ser den ut. Ser ni dom gröna spetsiga sakerna till höger, i dom finns fröna.
Sedan har jag sått paprika för första gången. I dag satt jag och läste på baksidan av fröpåsen och upptäcker att jag borde ha gjort si eller så, men jag tycker det har gått riktigt bra i alla fall. Jag har massor med paprikor på gång. Det var riktigt roligt.
Sen har vi petunian som bara växer och växer. Dom verkar trivas i mitt växthus, den är helt otroligt vacker.
Visst är den en skönhet, att krukan håller!!!
Det blev fler blogginlägg på en och samma gång i dag. Men har man en timme över så..... fortsättning följer.
3 kommentarer:

 1. Blomman med spetsiga fröstänglar är Sömntuta. Det går bra att samla in fröna när frökapseln blivit brunaktig och torr, då är fröna torra också.Har testat.:)

  SvaraRadera
 2. Gгeеtings! I've been reading your weblog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Atascocita Tx! Just wanted to say keep up the good work!

  Also visit my homepage ... www.sfgate.com

  SvaraRadera
 3. Wow, this pаrаgraph іs nice, my younger sіster іs anаlyzing thesе κinds of things, thuѕ I аm going to tell hеr.  my page :: v2 cigs Reviews

  SvaraRadera