söndag 17 juni 2012

Jordgubbar & återbruk.

Jag har under några veckors tid ätit av mina egna jordgubbar och dom smakar gudomligt. Plantorna köpte jag på trädgårdsmässan i Älvsjö i mitten på april. Dom har varit i växthuset under hela maj och i början på juni planterade jag ut dom i nya jordgubbsland.Undrar om det är därför dom har gett frukt så tidigt?!
Jag har en hel del gamla stockar som skall få bli odlingsrutor och här har jag satt några till jordgubbslanden. Här har plantorna just kommit i jorden. Eftersom det finns en hel del fåglar som också gillar jordgubbar, var jag tvungen att fixa nät över plantorna. Hade hittat två bitar hönsnät på Emmaus byggreturen som passade precis.
Här ser ni stockarna som skall bli det ena jordgubbslandet.På hela det här området skall jag placera ut odlingslådor eller bygga odlingrutor av stockar.Men jag skall ta en paus för i sommar och bara njuta av allt som jag sått och följa med hur det sakta växer och frodas.
Jag har lagt massor med tjocka lager tidningspapper på gräsmattan och sedan jord på (orkar inte gräva upp gräsmattan ). Fick det här tipset av en som odlar mycket.Ogräset tränger inte igenom och så tar det ca. 3-4 år innan tidningen har förmultnat och då har gräset försvunnit. Jag lade en svart duk under och på insidan av stockarna så vattnet inte blir liggande direkt mot stockarna. Kanske håller dom lite längre då. Och tänk vad härligt att kunna återanvända sådant som har blivit över. För jag fick en hel del stockar över från grunden till växthuset.

1 kommentar: