torsdag 17 oktober 2013

Dahliaexperiment som lyckades.

Oj, jag har fastnat på facebook nu för tiden och inte riktigt tagit mig tid att blogga, skäms lite för det. Men bot och bättring på gång ( kan försöka i alla fall) :)
Jag var till trädgårdsmässan i Älvsjö i våras och köpte en hel del Dahlior. Jag kan ingenting om dom och har läst mig till hur jag skall göra. Man skulle bl.a kapa dom, när dom har växt ca.10-15cm för att få ett buskigare resultat. Det gjorde jag, men jag nändes inte slänga det jag hade klippt bort, utan planterade det direkt i jorden, för att se om den kunde rota sig. Det stod ju inte vad man skulle göra med den avklippta toppen, för man brukar säkert slänga sådant, kan jag tro.
TITTA..... det här är resultatet av en sådan liten avklippt topp. Massor med blomskott är det på den och så här mycket har den vuxit under enbart dessa sommarmånader. Är det inte underbart?! Har någon annan provat på det här??? skulle vara kul att veta om det är fler som försökt.

2 kommentarer:

  1. Jo, jag gjorde lika som du i år och fick ett par extra dalior. Men det hann inte bli några riktiga knölar, som jag kunde spara över vintern.

    SvaraRadera
  2. Visste inte att man kunde göra så... Det blir ett försök nästa år :o)

    SvaraRadera