torsdag 16 juni 2011

Full rulle och polisanmälan.

För några dagar sedan ( jag hinner inte riktigt med just nu) satte jag upp en ny skylt till cafeét en bit bort, så att cyklister och andra besökare skall hitta till rätt "cafe" :) Det har nämligen dykt upp skyltar som inte riktigt far med sanning så att säga och jag är väldigt mån om att kunderna skall känna sig väl bemötta och få en så positiv bild av sitt besök här på Åland och självklart hamna på "rätt" ställe, så att säga :)


Jag går inte in på detaljer för mycket nu. Men min skylt har tydligen upprört en person och denna person kan inte låta bli min skylt. Vi, jag och två av mina barn, satte upp skylten på kvällen. Följande morgon, vid 10-tiden, kommer en bekant i byn till cafeét och berättar att min skylt har blivit omkullkastad. Hastigt åkte min son och jag dit och satte upp den igen. Vi grävde ner den ännu djupare och satte mycket jord runt och så slog vi ner den ytterligare. I fall den nu hade "bara" blåst ner. Men "den andra" skylten på andra sidan vägen stod kvar, konstigt......hmmm


Vid 11-tiden kommer min äldsta son och hans flickvän hem till oss för att hjälpa till med målningen av växthuset. Då upptäcker vi att skylten har blivit uppryckt och kastad långt in i skogen. Då tänder jag på alla cylindrar, för jag har ju redan misstänkt vem det är som jävlas med mig och får bekräftat att det måste ju vara denna person, vem annors skulle göra en sån här grej, ingen annan i denna by. Så jag ringer helt sonika polisen och gör en polisanmälan, för jag tolererar inte att en vuxen människa håller på med såna här barnsligheter.


Skylten fick stå ett dygn, efter polisanmälan, i dag när min son kom vid 11-tiden igen, så hade denna person, som måste tycka väldigt mycket om mig :) vänt på min skylt, så den hade baksidan fram. Suck.... Jag får väl ringa farbror polisen snart igen om inte dessa trakaserier slutar. Skylten står på landskapets mark, så det är ingen markägare som kan reta upp sig på detta, kanske någon som är avundsjuk på min "fina" skylt :) ????


4 kommentarer:

 1. Inte kul att vissa bara orkar E-A

  SvaraRadera
 2. Jag har också tänkt ställa ut en skylt för att visa vägen hem till mig där jag har en liten garnbutik. Problemet här på fastlandet är att det är förbjudet att ställa ut skyltar vid vägrenen, om man inte har tillstånd, vill säga. Min man jobbade tidigare på Vägverket, de var tillsagda att ta bort alla "onödiga" skyltar, hit hör också alla skyltar om husbyggen... Men nog är det synd att ens egendom inte får vara ifred, man vill ju att ens kunder ska hitta en. Lycka till med Stickstugan, det ser jättefint ut!! :)

  SvaraRadera
 3. Du Lotta den person du syftar på är inte den som har varit på dina skyltar. Hört talas om pojkstreck någon gång?
  Din skylt däremot skymmer sikten i korsningen, kan ha varit orsaken att din skylt åkt ner...
  MVH Maria

  SvaraRadera
 4. HENRY ANDERSSON27 juli 2011 kl. 09:14

  Hej lotta jag bryr mig inte om dina skyltar ,ja polisen är här och söker dina skyltar . Vet du att de är straffbart att anklaga oskyldiga personer . En sak till som jag tycker är mycket dåligt av dig att hälsovårdsnämden är här vaje vecka med anmälan från nämda person . en sak till vill jag säga dig din SON ÄTER BOR och ÅKER ALLTID med MIG ,du ha aldrig behaga köra din SON någonstans . han ska alltid åka när jag kör min son någonstans mvh HENRY ANDERSSON ps hoppas jag att du inte hitta på nogot nytt skit EN SAK TILL JAG KONKURER INTE MED DEG HAR INTE SAMMA CONSEPT SOM DU

  SvaraRadera