söndag 3 juli 2011

Glädjefnatt!!!En del får glädjefnatt, i alla fall mina blommor, som har åkt på spa i sommar. Mina blommor flyttade ner till växthuset över sommaren och för en omplantering. Min novemberkaktus hann jag inte ens plantera om innan den fick knoppar och står nu i full blom. Snacka om att ha fått nippran :


Det är fler som tycks trivas i mitt växthus. Tomaterna växer så mycket, så jag undrar om jag byggde för lågt i tak :) Vad gör jag när dom nått taket, det är mycket snart????


Jag har aldrig sått gurka förr, men det var ju riktigt roligt, tycker jag. Här är det tydligen gurka på gång. Plantorna har vuxit jättefort sen jag satte dom i odlingslådorna och dom var inte stora då. Man ser tydligt varje dag att dom har vuxit ännu mer, det är nästan kusligt hur dom växer.


Tror ni jag har för liten parkering :)?? Den är allt som oftast precis smockfull nu varenda dag, jätteroligt! Folk får parkera lite här och där, för att få rum. Jag brukar t.o.m säga åt dom att dom får parkera inne på min gård för att få plats. Jag har planer på att göra en annan parkeringsplats bakom mitt garage/gårdsbutik och den skulle bli större då. Men allting kostar. Måste begära in offerter på det för att pejla läge vad det skulle gå på.I dag hade vi journalister från Tyskland i två omgångar. Först kom det två kvinnor, fotade en hel del i cafeét och frågade ut Mimi , min dotter. Sedan kom det tio till med Annika från Visit Aland som guide. Det gick en hel del Ålands pannkaka åt. I torsdags kom helt plötsligt en tjej och en kille från YLE-TV och ville filma lite. Jisses! Då blev man filmad i alla möjliga situationer. Så nog har vi fått uppmärksamhet den här veckan allt, så även jag har fått glädjefnatt....det bara snurrar nu, av trötthet, energi och glädje. Allt på samma gång.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Här var det blomsterglädje! Fint!
  Trevligt när det lyckas med växthuset och odlingen!
  Må gott1 /Bea

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du har så många besökare, och journalister också!
  Och vem skulle inte trivas i ditt fina växthus?!

  Ha en fortsatt fin sommar!

  SvaraRadera