fredag 22 juli 2011

Trivsel i växthuset.En liten uppdatering efter ett låååångt blogguppehåll. Har jobbat som en "tok" och inte haft ork att blogga på kvällen. Har stupat i säng varenda kväll.Men nu vill jag visa lite bilder från växthuset, vad som hänt under dessa veckor.
Här håller jag på att plantera plantor som jag fått. Jag skall ha en lång rad med växter längs med hela växthusets långsida. Det tror jag blir riktigt snyggt. Vet ej vad dom långa ståtliga lila blommorna heter, men vackra är dom. Jag fick dom i vitt också.
Det är fler blommor som är på "kollo" i växthuset i sommar, den här trivs så bra att jag tror t.o.m att den har fått små blommor?! Eller vad är detta???? och titta vad många nya "blad" som sticker rakt upp. Jag har aldrig sett den här blomman så lycklig.
Tomaterna slutar inte växa, skall jag toppa dom eller inte, är frågan. Jag vet inte, för på en planta har det kommit tomaterna ända uppe vid taket. Frodiga är dom och det är mitt första riktiga försök, så jag känner mig jättenöjd med resultatet så här långt. Och jag har redan för två veckor sedan smakat av mina egna tomater, mums.....

Utanför väntar jag ivrigt på mitt "staket" som skall hålla rådjuren borta från min trädgård. Dom har varit vid flera tillfällen och provsmakat, men nu har blommorna fått vara ifred ett litet tag i alla fall.
Min malva som jag drev upp i växthuset har vid flera tillfällen blivit uppäten, men den kommer igen. Den är så vacker.
Det här är blommorna jag sådde i ekan på tomten, skall bli spännande att se blommorna slå ut på dom dill-liknande växterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar