torsdag 1 mars 2012

Beskrivning till virkad blomma.

Här kommer en förenklad beskrivning på blomman som jag håller på att virka en pläd av. Nu tar jag för givet att ni som vill virka den här blomman, kan virka.

Lägg upp med vitt garn, 6 lm och slut till en ring med en sm.( Börja dom tre följande varven med 3lm=st.)
v.1 virka 1 st+1lm, det skall bli 12 st "grupper".
v. 2 Nu virkas 2 st + 2 lm i varje lm-båge = 12 st grupper.v.3 Nu virkas det 3 st + 3 lm i varje lm-båge = 12 st grupper.
v.4 Börja varvet i lm-bågen med* 2 fm + 6 lm*, med nedtag i följande lm-båge, upprepa detta*-*varvet ut.= 12 lm-bågar.v.5 Börja i lm-bågen med 3 lm= 1 st,+ 3 st + 3 lm +4 st i samma lm-båge. = ett hörn.* 1 lm + 4 st i nästa lm-båge,1 lm+ 4 st+3 lm+4 st* (hörn) i nästa lm-båge. Upprepa *-* varvet ut och avsluta med en sm.= 6 hörn.Jag hoppas detta inte blev alltför krångligt. Om man vill virka fast blommorna med varandra gör man så här: Det görs på sista varvet, v.5 genom att man varje gång när du virkar en lm så virkar du istället en fm i den andra blommans lm-båge (på den sidan som skall sitta ihop med den andra blomman) och sen fortsätter man som vanligt enl. beskrivningen.Jag har valt att alltid ha vitt i mitten, sen väljer jag ut 3 färger. Dom sista två varven använder jag samma färg.
Lycka till och hör av er om jag behöver förtydliga beskrivningen ytterligare.
Lotta

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att du delade med dej av mönstret på blommorna. Jag blev helt förälskad i din pläd när jag såg den och vill gärna göra något liknande.
  Nu ska jag provvirka en blomma efter din beskrivning och sedan fundera på vilket garn jag ska använda till pläden. Jag undrar vilket garn du använt, det är så fina färger?

  SvaraRadera
 2. va kul.. den blomman ska jag virka sen.. nu håller jag på med disktrasor...

  SvaraRadera
 3. Tack för att du delat med dig av beskrivningen. Jag har samma fråga som ovan, vilken kvalitet ska man ha på garnet bomull eller någon blandning? Det här är så tacksamt att tamed sig och sitta ute och virka då sommaren kommer.
  Ha det gott!"

  SvaraRadera
 4. Nu fick jag en kick. Har gjort ett x antal rundlar i gaffelvirkning med ett fint babyull-silkegarn som nu ligger i väntan på att bli hopvirkade men har inte haft någon ide om hur. Skall försöka klura ut det med hjälp av din beskrivning få se hur det går . Tack för att du delar med dig

  SvaraRadera
 5. Hej ! Jättefina blommor , tack för att du delar med dig. Blir mycket inspirerad måste nog testa på en gång . // Ulla

  SvaraRadera