fredag 16 mars 2012

HJÄLP!! Skall det gro så här fort?

Det märks att jag inte är riktigt hemma på det här. Jag sådde gurkfrön och lite andra frön. Tre dagar senare har gurkorna grott och är tre centimeter höga.
Gror det faktiskt så här fort, har jag satt fröna för tidigt??? Hur höga är dom om en månad? Jag har planerat att dom skall flytta ut till växthuset om en månad först. Jag blir nästan förskräckt och ser framför mig hur gurkplantorna slingrar sig upp längs lampkronorna och tar över hela huset :) (Jag har sett på för många skräckfilmer, när jag var barn :) Som dom växte ifjol i växthuset. Och dom fröna satt jag ganska sent.Här har jag satt en hel del pelargonsticklingar och fler skall det bli. I år har jag haft ordning med mig och förökar dessa underbara pelargoner, man kan inte ha för många. Och tänk så billigt det blir, här på Åland är pelargoner så dyra tycker jag.

3 kommentarer:

 1. Jo du, så ser mina gurkor också ut! och ja, vi har nog sått lite för tidigt... Men det brukar funka ändå, plantera om dem om ett tag och ha dem i ett soligt fönster..... sedan får man väl binda upp efter hand!
  kul att du tittade in till mig...
  Ha det gott och lycka till med odlingarna!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Låt dem stå ljust och svalt, så ränner de inte iväg så fort.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar trädgård, men får erkänna att jag är urusel på det där med försådd och sticklingar. Brukar mest glömma att vattna och lyckas ta kål på det mesta, suck...

  Önskar dig en härlig helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera