lördag 30 april 2011

Säsongspremiär!!!

Nu äntligen!!!! Mina fötter har sagt upp kontraktet med resten av kroppen :) Varje år tänker jag, att jag borde börja tidigare, men sen är man där igen i sista minuten och ställer i ordning allt. Och det tar alltid längre tid än man tänkt sig. Minnet måste var otroligt dåligt. Det skall skuras överallt, så det ser ut som om stället är nytt, plockas med varor o.dyl. Men nu är det klart och här kommer lite bilder från idag.

Här ser ni cafet med dom "gamla" fönstrena, som blev dit satta förra våren. Det ger ett skönt vindskydd när det blåser. Dom skall målas i en grön färg, samma färg kommer jag att sätta på växthusets fönster.
Inte så mycket blommor än. Jag köpte lite färdiga plantor, så det skulle se lite trevligt och färgglatt. Men det kommer mer.... bara mina frön får växa till sig.
Jag har inte så stort cafe och inte så många sittplatser inomhus, men här är en plats, som är lite mysig. All inredning är, som ni säkert redan förstått, återvinningsprylar från Emmaus möbelretur eller någon loppis, t. o.m en hel del arvegods.
Här är en annan sittplats. Bordet och stolarna är jättegamla. Allt är platsbyggt av en snickare enligt mina instruktioner. Bänkarna finns på båda sidor om ytterdörren och har lock så man kan förvara lagret där.
På glasverandan har jag satt endast några av pelargonerna ännu. Blir så jobbigt att lyfta ut och in dom, för jag vill att dom skall vara inomhus över natten ett tag till. Vi har två stora sittplatser här, med bänkar längs med väggarna, så det ryms rätt många att sitta.

Nu har det blivit så snyggt och mysigt i gårdsbutiken. Ni som läste mitt inlägg om oredan i garaget/gårdsbutiken förra veckan kan se en otrolig skillnad. Det går snabbt att stöka till, men tar en himla tid att ställa i ordning. Nu skall det vara så för alltid..... Jag tror nästan på det själv :) Soffan hämtade jag från Emmaus möbelreturen i tisdags, så en renovering får bli senare, när tid finns.Nu är det riktigt roligt att "gå på jobb". Stickmaskinen finns bakom fönster-väggen, då har jag ögonkontakt med kunderna, dom som bara vill titta. Vi har haft både turister och ålänningar på besök i dag och försäljningen över förväntan, måste jag få säga. Valborgsmässoafton kan man inte förvänta sig så mycket av, men skam den som inte provar.... Oj, idag blev ett superlångt inlägg, men jag har ju inte skrivit på flera dagar, så jag tar igen det :)

3 kommentarer:

 1. Det ser helt fantastiskt ut! Synd att din fina gårdbutik ligger så långt bort annars hade jag hängt på låset idag. :)

  SvaraRadera
 2. Åhh...såååå mysigt du har det och inbjudande miljö - gillar!
  Precis som du skriver, det tar en ofantligt lång tid att städa upp det man slarvat med en lång tid, men nu har du gjort det snyggt och kan ta emot dina sommargäster :)
  Ha en fin 1;a maj! /Bea

  SvaraRadera
 3. Vov va bra det blev. Jag kommer förbi nästa gång jag kommer till Åland om ett par veckor.
  E-A

  SvaraRadera