tisdag 5 april 2011

Stolrenovering del 1 och 2.


Nu är skrivbordet och hurtsarna färdiga och på plats i arbetsrummet, men jag visar det först när hela rummet är färdigt. Jag har en del saker som skall målas och sättas upp först. Och det blir roligare att visa ett slutresultat.

Men nu till nästa renovering: DESSA STOLAR!
Dom har jag fått av min mamma och en bekant. Dom skulle kastas och det tycker jag är helt fel. Jag såg direkt att detta är något för mig. Jag gillar formen på dom till vänster med svarta ben, mest. Så igår, söndag eftermiddag slipade jag dom och grundmålade två gånger, så det skulle täcka ordentligt. Dom är ganska mörka i botten och jag vill inte att det skall lysa igenom, det är det värsta jag vet.

Jag hann måla tre av stolarna i går kväll. Med en pensel.....det tog tid.... att springa in och tvätta ur den efter varje gång man målat med en färg, suck. I dag var jag och köpte fem penslar ( billiga) så nu skulle det målas :) Jag hade bestämt att ALLA sju stolarna skulle ha sin färg innan kvällen. Och så blev det... så i morgon tisdag kan jag börja dekormåla dom :) det roligaste av allt.


Visst blir man glad av dessa färger, jag blir lycklig av att se dom. Nu gäller det att hitta på något roligt mönster, som är enkelt, men dekorativt. Jag har en liten ide redan, men måste skissa lite först.

4 kommentarer:

 1. Hej
  Ja man blir jätteglad - vilka färger. Jag hoppas att jag snart får se dom på riktigt.
  E-A

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta !

  Åhhh, vilka härliga färger .. det skall bli spännande att se din dekormålning sen ! Vad duktig du är ... och kreativ !

  Har allltid älskat att sticka, men tyvärr säger kroppen numer ifrån vid monotona upprepningar. Saknar det väldigt ! Nu skall jag kika runt hos dig !

  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Läckert! O nyskapande återbruk. <3 it!

  (svar på din kommentar.)
  Fin-fina kuddar kräver fina kommerntarer ;)
  Vet du, jag är mest ljus-grön, lite så omogen grön :) Har nyss startat upp projektet trädgård, innan dess höll jag knappt garderobsblomman vid liv, så det finns hopp för alla :) Kul att du följer med på färden. Önskar dig en dag full av färger o kreativitet!

  SvaraRadera
 4. Tänk att bänkstolar kan bli så härliga. Verkligen ett lyft.

  SvaraRadera