fredag 18 mars 2011

Besatt av att virka.

Jag har hittat en ny "drog",att virka. Jag har blivit som besatt av att virka sedan i söndags. Jag surfade runt på lite bloggar och blev jätteinspirerad av alla dessa duktiga "virkerskor". Vilka ljuvliga arbeten dom har gjort, jag vill också. Jag har virkat för väldigt länge sedan, men det var någon gardinkappa eller en bordslöpare. Det som virkas idag är fritt skapande i glädjens tecken:) Med starka färger (mina favoriter) i alla möjliga kombinationer och rutor, blommor eller ränder.

Jag föll för dessa "granny" rutor, men med en liten blomma i mitten. Och iden att göra små och stora rutor och sy ihop,det gillar jag. Det blir lite annorlunda. Så nu har jag virkat på morgonen innan jag åker på jobb, raster mellan lektioner,på eftermiddagen när jag kommer hem och på kvällen tills jag går och lägger mig. Jag får inte nog.... dessutom har jag börjat på två kuddar till i olika färger. En turkosblå och en cerise/orange, så nu lär man inte gå och lägga sig alls på kvällen :)

3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig att det är jätteroligt att virka rutor, lite som lapptäcken när man kan variera i det oändliga. Sedan finns det ju dehär garnerna som ändrar färg som är jättebra för den late. Inte så många ändar att fästa.

  SvaraRadera
 2. *skrattar*
  Har drabbats av samma virus... Kan inte sluta virka dom där rutorna. En pläd är färdig och nu vill jag göra överdrag till kuddarna och möjligtvis en kofta oxå (mönster finns i senaste Novitatidningen).

  SvaraRadera
 3. Besatt är rätta ordet. Jag kallade mig garnoholick eller stickolist i ett av mina blogginlägg på bloggen: www.exsisto.webblogg.se
  I stället för virkade rutor så blev det stickade men symtomen är dem samma som dina. Till sist: Underbara färgkombinationer!

  SvaraRadera